Documentaireserie

Schuldig NPO 1, 22.10-23.00u.

De zesdelige documentaireserie Schuldig richt een blik op het stijgende aantal mensen met financiële problemen. Eén op de vijf huishoudens in Nederland heeft problematische schulden. De roerige Vogelbuurt in Amsterdam-Noord vormt het decor. Bijna elke bewoner heeft er wel eens te maken gehad met een deurwaarder. Maar van een kale kip kun je niet plukken, dus wie betaalt de rekening? De serie toont ook de wereld eromheen: de schuldeiser, de deurwaarders, de hulpverlener en de lokale politiek. We maken kennis met de bewoners Ditte, Carmelita, Dennis, Ron en Ramona. Zij kunnen het hoofd maar moeilijk boven water houden. Gelukkig voor de Vogelbuurt is er Paul, de onorthodoxe hulpverlener die dag en nacht klaarstaat. Maar voor Ramona en haar gezin komt die hulp te laat. Ze wordt op klaarlicht dag op straat gezet door deurwaarder Ed. Er is niemand om haar te helpen. Of kan Will, directeur van een hulpverlenende instantie in de buurt, iets betekenen? Een serie van Sarah Sylbing en Ester Gould (o.a. Strike a Pose, een veelgeprezen documentaire o ver de dansers die 25 jaar geleden op tour gingen met Madonna ).