In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Kathleen Kennedy en haar dochter Jacqueline Navarro juichen als bekend wordt dat Hillary Clinton de staat Californië wint bij de presidentsverkiezingen dinsdag.
Lathan Goumas / News & Daily Advance via AP
Biddende hindoes in Bangladesh branden olielampen en wierookstokje ter voorbereiding van het breken van het vasten tijdens het Rakher Updbas feest in Dhaka.
AFP / Munir Uz Zaman
De directeur van het bedrijf On-Art plaatst zijn hoofd in de bek van een dino tijdens een demonstratie van robotdinosaurus TRX03 van zijn bedrijf in Tokio.
Reuters / Toru Hanai
Een ontheemde vrouw uit Mosul en haar katje Lulu wachten bij een checkpoint op transport naar Erbil.
AFP / Odd Andersen
Deelnemers van de Vendee Globe, een solozeilrace rond de wereld, varen naar de startlijn voor de kust van Les Sables-d'Olonne in West-Frankrijk op 6 november.
AFP / Damien Meyer
Ruiter en paard van de Spaanse Rijschool uit Wenen tijdens een repetitie in Londen.
Reuters / Peter Nicholls
Tenminste drie mensen zijn donderdagmiddag omgekomen bij een aardverschuiving en modderstroom in Sørum in Noorwegen. De zoekacties werden vrijdagochtend bij daglicht hervat.
Reuters / Remi Presttun / NTB
Deze gigantische spiegeleieren van kunstenaar Henk Hofstra zijn onderdeel van het urban artwork festival Hecho en Casa in Santiago in Chili.
Reuters / Pablo Sanhueza
Honderden anti-Trump-demonstranten blokkeerden woensdagavond de 101 Freeway in Los Angeles in beide richtingen. De politie verrichtte arrestaties.
AFP / Ringo Chiu
Politie probeert te voorkomen dat drugsverslaafden ontsnappen uit een afkickcentrum in Dong Nai in Vietnam.
AFP
Russische soldaten in historisch tenue bij de herdenking van de Oktoberrevolutie-parade van 7 november 1941 op het Rode Plein in Moskou.
AFP / Natalia Kolesnikova
President Obama en president-elect Trump verschijnen voor de pers na hun eerste ontmoeting in de Oval Office op donderdag 10 november.
Win McNamee / Getty Images / AFP
Een vier meter hoge muur in aanbouw, deels opgetrokken uit stenen brokstukken en vlechtwerk van staal, schermt een woonwijk af van een toekomstige opvanglocatie voor asielzoekers in Neuperlach, een zuidoostelijk stadsdeel van München.
Reuters / Michael Dalder
Speciale eenheden van de Nigeriaanse luchtmacht houden een terrorismeoefening in de vertrekhal van het Murtala Muhammed International Airport in de hoofdstad Lagos.
AP / Sunday Alamba
Op het dak van Sydney Opera House worden afbeeldingen van klaprozen geprojecteerd ter ere van Remembrance Day, de dag waarop op 11 november jaarlijks de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht.
AFP / Peter Parks
Vluchtelingen uit Mosul lopen langs een checkpoint in desolaat landschap bij Qayara, Irak.
AP / Felipe Dana
Een olifant loopt in een parade langs het Koninklijk Paleis van Bangkok om respect te betuigen aan wijlen koning Bhumibol van Thailand.
AFP / Lillian Suwanrumpha
Een jongetje heeft al weer dikke pret aan boord van het schip dat hem redde uit een vluchtelingenbootje op de Middellandse Zee.
AFP / Andreas Solaro
Een man probeert een vuur te blussen na luchtaanvallen in Douma, een door rebellen gecontroleerde buitenwijk van Damascus.
AFP / Sameer Al-Doumy
De rugbyinterland tussen de vrouwen van Engeland en Frankrijk op Twickenham in Londen eindigde woensdag in een 10-5 overwinning voor het thuisland.
AFP / Adrian Dennis