‘Ik dacht toedeledokie’ - Giel Beelen sluit ochtendshow af

Giel Beelen vertrekt 1,5 uur te vroeg tijdens zijn laatste ochtendshow. De meest opvallende momenten van de show op een rijtje.

Foto: Remko de Waal / ANP

Giel Beelen wist tijdens zijn laatste uitzending van zijn ochtendshow toch nog te verrassen. Zo’n 1,5 uur voordat de uitzending afgelopen zou zijn, besloot hij de studio te verlaten. “Als ik ergens niet van hou dan is het dingen ondergaan en dat het gaat zoals altijd”, zei hij tegen de nieuwslezer in de studio terwijl hij zijn spullen pakt. “Het is best wel een naaistreek omdat ik ook wel weet dat er allemaal persmensen komen en ongetwijfeld lieve collega’s maar ik dacht ‘toedeledokie’”.

Na 12,5 jaar sluit Beelen de ochtendshow op 3FM af. Dat hij zijn laatste uitzending niet traditioneel zou afsluiten, mag eigenlijk geen verrassing heten. Al meer dan twintig jaar weet hij voor ophef te zorgen. Een paar weken geleden kreeg Beelen nog veel kritiek nadat hij een racistische opmerking had gemaakt over Sylvana Simons. Hij liet apengeluiden horen en zei hierna: “Rustig Sylvana”.

Lees ook: Wie heeft Giel Beelen niet beledigd?

Ook met gasten gaat hij tijdens de uitzending een confrontatie niet uit de weg. Zo kapte hij meer dan eens een artiest tijdens een optreden af. Tijdens een optreden van Mainstreet zei hij halverwege: “Het gaat echt te ver dit. Het was niet goed.”

Ook tijdens een optreden van rapper Darryl besloot hij halverwege de stekker eruit te trekken. “Je hebt een stoere kop maar je maakte mietenmuziek. Dit was gewoon niet goed.”

Een bezoek van rapper Metz eindigt in een ruzie. Nog voordat Metz de studio betreedt, maakt Beelen een aantal foute grappen. Metz lijkt in eerste instantie rustig te reageren maar wordt boos als zijn zendtijd te snel voorbij is.

In 2012 besluit hij de uitzending dronken te presenteren. Hij zei dit als wetenschappelijk experiment te zien. Hij wilde onderzoeken of dronken mensen slechter liegen dan nuchtere mensen.

Beelen vertrekt niet van de radio. Hij stopte met het programma omdat hij zich meer wilde gaan bezighouden met andere projecten. Voor 3FM gaat hij het nieuwe talentenprogramma On Stage presenteren.

    • Belia Heilbron