In beeld

Dit zijn de winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd van oktober

Het hele jaar door organiseert NRC een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In oktober was dat 'Kleur'. De vakjurypijs gaat naar de inzendingvan Pim Lerou. “Deze sprong er voor mij meteen uit”, zegt gastjurylid Inge van Mill . “Die vlakken en het lijnenspel geven het beeld een prachtige subtiele gelaagdheid.” De publieksprijs is gewonnen door Maarten Verhoeven. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand november is 'Water'.
Winnaar vakjuryprijs Pim Lerou
2. Zonder titel Ikiena
3. Op de boot naar Texel Rolien de Jonge
4. Smoking green Pictureman
5. Closed Ansgar Artwork
6. Kleur Floris Meijer
7. Maya Wildevuur Klaas van Sloten
8. Herfst in aanbouw Emma Vogt
9. Venster op ugo Guus Gustafsson
10. Piets Blokkendoos Anita Lankhuijzen
Winnaar publieksprijs: Aymara girl Maarten Verhoeven