Opinie

    • Rosanne Hertzberger

... bouwde ik zo snel mogelijk die muur

Eerst langs de grens met Mexico. Maar als dat goed gaat, waarom dan stoppen? Ik trek hem door langs de Texaanse kust. Ze kunnen tenslotte ook met bootjes komen, nietwaar? Het levert een heleboel banen op, dus bouw ik nog even door. Richting Florida. Verder naar boven, richting New York, want uit het oosten komen de moslims, dat weet iedereen. Voor de zekerheid ook langs de noordgrens met Canada, die Trudeau heeft immers rare ideeën. Ik metsel verder, om Alaska heen. Langs de Westkust naar beneden.

Maar ook in zo’n volledig omheind land kun je je nog steeds grote zorgen maken. Wie weet wat er zich boven je hoofd afspeelt, daar vliegen de vreemdelingen nog steeds over en weer. Verkrachters misschien? Drugsdealers? Dus waarom zou ik niet gewoon verder gaan met de bouw van een dak, een soort koepeltent over het hele land. Vlak voordat ik de boel definitief afsluit kan ik dan nog wat mensen eruit laten die dat per se willen. De denkers. De schrijvers. De rechters. De wetenschappers. De muzikanten. Eigenlijk alle intellectuelen en alle anderen wier intellect ik in het gezicht heb gepiest. En vermoedelijk ook iedereen die jonger is dan vijftig jaar, of zwart, of moslim, die laat ik gaan. Als ik Trump zou zijn, zou ik dan gewoon de rits dichttrekken. Eindelijk Amerikanen onder elkaar. Great again.