Banken

ABN Amro stuurt klanten weg

ABN Amro gaat 15.000 klanten wegsturen, zo heeft de bank vrijdagochtend bekendgemaakt. Het gaat om particulieren die permanent buiten Europa wonen en bankdiensten in Nederland afnemen, met elkaar ongeveer 10 procent van alle buitenlandse particuliere klanten van de bank. Een deel van hen betreft Nederlandse gepensioneerden. De klanten die buiten Europa wonen passen niet langer in de strategie van ABN Amro om vooral een Nederlandse en Europese bank te zijn voor consumenten. Daarnaast speelt de complexere wet- en regelgeving een rol, waardoor de klanten buiten Europa meer risico’s met zich meebrengen, aldus ABN Amro in de verklaring. Vanaf eind november zullen de klanten een brief ontvangen met de boodschap dat ze zes maanden de tijd krijgen om een alternatief te zoeken. Wat er gebeurt per klant zal individueel bekeken moeten worden, aldus ABN Amro. Zo mogen hypotheken niet eenzijdig opgezegd worden. (NRC)

    • Renée Postma