Verzekeraars

Aegon zet verlies om in winst van 358 miljoen

Verzekeraar Aegon heeft een nettowinst van 358 miljoen euro geboekt over het derde kwartaal. Dat maakte het bedrijf donderdagochtend bekend. Een jaar eerder leed het bedrijf in dezelfde periode nog een verlies van bijna dezelfde omvang. De zogeheten onderliggende winst, waar beleggers vooral naar kijken, kwam uit op 461 miljoen euro. Dit is de winst zonder eenmalige tegen- en meevallers mee te rekenen. De 461 miljoen is een daling van 7 procent ten opzichte van vorig jaar. Analisten hielden rekening met een grotere krimp. De positieve resultaten zijn volgens Aegon te danken aan bezuinigingen en gunstige ontwikkelingen op de aandelenmarkt. Na de bekendmaking van de cijfers steeg het aandeel Aegon bij de opening van de Amsterdamse beurs met maar liefst 7,3 procent. Het was daarmee verreweg de grootste stijger onder de aandelen van de AEX-index. De winstgevendheid van nieuw verkochte polissen daalde. Aegon heeft last van de extreem lage rente en verdient daardoor minder op de verkoop van nieuwe producten. (NRC)