Verenigd Koninkrijk

Zeven doden bij tramongeluk in Londen

Bij een tramongeluk in Londen zijn woensdagochtend zeven mensen omgekomen en ruim vijftig gewonden gevallen. De trambestuurder is volgens de Transportpolitie gearresteerd. Het ongeluk gebeurde rond zes uur ’s ochtends lokale tijd bij de tramhalte Sandilands in Croydon, in het zuiden van de hoofdstad. De tram zou zijn ontspoord, waarna hij kantelde. Volgens onderzoekers reed de bestuurder mogelijk te hard in een scherpe bocht, waar een maximale snelheid geldt van twintig kilometer per uur. Zo’n zeventig brandweerlieden bevrijdden verschillende mensen uit het wrak. Het ongeluk is het eerste grote incident met een tram in Londen sinds er in 2000 weer trams gingen rijden op enkele lijnen. Tussen 1952 en de eeuwwisseling reden geen trams in de stad. (Reuters)

    • Milo van Bokkum