Verdachten dubbele moord Hooge Zwaluwe onder voorwaarden vrij

Bij de schietpartij werd No Surrender-voorman Brian Dalfour gedood. Eind november is er een reconstructie.

Leden van motorclub No Surrender voorafgaand aan de uitvaart van captain Brian Dalfour, die bij de schietpartij omkwam.
Leden van motorclub No Surrender voorafgaand aan de uitvaart van captain Brian Dalfour, die bij de schietpartij omkwam. Remko de Waal/ANP

De zes verdachten in de zaak rond de dubbele moord in Hooge Zwaluwe in oktober vorig jaar, komen onder voorwaarden vrij. Het voorarrest van de Belg Youssef C. wordt opgeheven. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald.

Bij de schietpartij in een vakantiehuisje in het Brabantse dorp kwamen No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedonische crimineel Muljaim Nadzak om het leven. Het zou gaan om een zogeheten ripdeal, waarbij drugs afhandig worden gemaakt.

In de zaak zitten vijf Belgische verdachten en een Nederlandse verdachte in voorlopige hechtenis. Aan de vrijlating zijn wel voorwaarden verbonden. Ze blijven nog wel vast zitten tot de reconstructie op 27 november, waartoe de rechtbank heeft besloten.

Hoofdverdachten Samir T. en Michael H. moeten voor andere misdrijven nog straffen uitzitten in België en zullen worden uitgeleverd. De voorlopige hechtenis van de drie andere verdachten wordt geschorst tot de inhoudelijke behandeling van de zaak.

De rechtszaak gaat in januari eerst verder met een regiezitting in de zwaar beveiligde rechtbank op Schiphol.

Lees ook: Zeventien moorden in één jaar – wat is er aan de hand in West-Brabant?