Twitter-topfunctionaris Adam Bain stapt op

Bain was verantwoordelijk voor de marktstrategie bij het noodlijdende social mediabedrijf.

Het logo van Twitter op een computerscherm.
Het logo van Twitter op een computerscherm. Foto Brendan McDermid / Reuters

Een topfunctionaris van Twitter, Adam Bain, verlaat het bedrijf. Dat heeft de “chief operations officer” woensdag via Twitter laten weten. Bain was verantwoordelijk voor de marktstrategie bij het noodlijdende social mediabedrijf.

Twitter avatar adambain adam bain After 6 years and a once-in-a-lifetime run, I let Jack know that I am ready to change gears and do something new outside the company.

Bain zei topman Jack Dorsey op de hoogte te hebben gesteld van zijn vertrek. Hij zei op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging buiten het bedrijf. Bain bedankt Twitter en zei trots te zijn op wat hij bij de onderneming heeft bereikt.

Twitter avatar adambain adam bain It’s been a privilege to have played a role in helping build something so special.

Het vertrek van Bain is een gevoelig verlies voor Twitter, dat al jaren probeert meer gebruikers aan te trekken en winst te maken. Vorige maand maakte het bedrijf nog bekend ruim driehonderd banen te schrappen, 9 procent van het totale personeelsbestand. Ook wordt videodienst Vine opgedoekt.

Hoofd sales

Bain werd in 2010 aangetrokken door Twitter. Hij was de afgelopen zes jaar belast met het opstellen van marktstrategieën die het bedrijf winst hadden moeten opleveren. Bain wordt vervangen door financieel directeur Anthony Noto. Het bedrijf gaat nu op zoek naar een nieuwe financiële directeur.

Na de aankondiging van Bains vertrek leverde Twitter 3 procent in op de beurs.