Markt aan de Binnenrotte

2,8 miljoen voor nieuwe fiets- en wandelroute

De weg naar de Markthal en het marktplein aan de Binnenrotte krijgt een nieuwe inrichting. Langs trein- en metrostation Blaak komen nieuwe, bredere fietspaden en het perron van tram en metro komt op gelijke hoogte met het marktplein. Er komen nieuwe voetgangerspaden over de Blaak. Nu loopt het uitgaand publiek dat van de Meent komt ‘s avonds over de vierbaansweg naar de cafeetjes aan de Oude Haven. De gemeente investeert 2,8 miljoen euro. De werkzaamheden starten in 2017. „Daar zijn we blij mee”, zegt voorzitter Suardus Ebbinge (D66) van gebiedscommissie Centrum. „Veel toeristen stappen uit bij station Blaak en moeten weten hoe ze moeten lopen. Blaak is een belangrijk verkeersknooppunt in Rotterdam. Het is nu onoverzichtelijk.’’