informatief

Danny in Arabistan NPO 3, 21.00-21.50u.

Danny Ghosen reist voor de zesdelige serie Danny in Arabistan naar de Arabische wereld om inzicht te krijgen in het dagelijks leven van jongeren aldaar. Onder welke omstandigheden leven ze? Wat zijn hun motivaties en dromen? En welke maatschappelijke problemen moeten zij het hoofd bieden?

Ghosen groeide zelf op in Libanon, spreekt Arabisch en geeft aan een uitgebreid en gebalanceerd beeld te willen geven. Zowel de moeilijkheden als de leuke dingen komen volgens hem aan de orde: „De Arabische wereld is veel groter dan alleen dat stukje dat we op het nieuws zien. Ik hoop dat de mensen dit zien en dan beseffen dat de Arabische wereld niet alleen bestaat uit idioten die zichzelf opblazen, maar dat er ook gewoon normale mensen zijn die elke dag opstaan en er het beste van proberen te maken.”

Vanavond in de eerste aflevering bezoekt hij de Gazastrook en ervaart hij hoe het is om te leven op deze smalle strook land die al tien jaar goeddeels van de buitenwereld is afgesloten. De komende afleveringen reist hij door naar Libanon, Tunesië, Egypte, Jordanië en de Arabische Emiraten.