film

Locke Canvas, 22.00-23.25u.

None

(Steven Knight, 2013). Dit ‘filmische hoorspel’ met een man, een autotelefoon en elf stemmen werd bedacht, geschreven en geregisseerd door Steven Knight, een bekwaam scenarist (Eastern Promises). Zijn tweede film speelt zich geheel af in een auto en gaat over bouwopzichter Ivan Locke (Tom Hardy op zijn best). Zijn luxe BMW voert hem en alle spoken uit zijn leven naar zijn noodlot. Locke is vernoemd naar de Engelse verlichtingsfilosoof die het verschil onderzocht tussen rationele en empirische kennis. Dat conflict ligt ook ten grondslag aan deze thriller annex road movie. Locke wil het goede doen op een avond dat zoiets heel slecht uitkomt. Terwijl vrouw en zoon hem thuis verwachten en de volgende ochtend 218 betonmortelwagens op de bouwplaats staan voor een complexe klus die alleen hij kan klaren, vertrekt Locke om de verantwoordelijkheid te nemen voor een eerdere misstap. Anders dan zijn vader loopt hij namelijk niet voor problemen weg. En zo ontdekt hij dat de weg naar de hel geplaveid is met goede bedoelingen. Met elk telefoontje dat hij pleegt wordt de situatie penibeler, de stress groter, en zijn stem kalmer.

    • Auteur Onbekend