Dopingcontrole

Poetin draagt regering op doping serieus aan te pakken

De Russische president Vladimir Poetin heeft de regering opgedragen meer werk te maken van dopingcontroles in de sport. Zijn bevel is donderdag gepubliceerd op de website van het Kremlin. Volgens Poetin moet er een nieuwe antidopingorganisatie komen, inclusief laboratorium. Ook moet het mondiale antidopingbureau WADA een financiële bijdrage krijgen. Rusland is nog altijd niet bekomen van het grote dopingschandaal, onthuld door onderzoekers van WADA. Er zou in Rusland sprake zijn geweest van jarenlang systematisch dopinggebruik, geregisseerd door de staat, onder meer tijdens de Olympische Winterspelen van Sotsji 2014. Het leidde tot een verbod op deelname door de Russische atletiekploeg aan de Spelen in Rio de Janeiro. (ANP)