BriefFietsersbrug

Fietsersbrug

Waarom niet Zuiderdijk?

Ik woon op Sporenburg en verbaas me over de keuze van een fietsersbrug tussen Zeeburgereiland en Sporenburg richting Centrum.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Geen monumentale dure brug over het breedste en drukst bevaren stuk van het Amsterdam- Rijnkanaal. Geen onnodig verkeerstechnisch drama creëren in een al zeer compacte woonbuurt. En zeker geen idioot alternatief van een drijvend fietspad over het spoorwegbassin voorstellen. Een druk bevaren gebied waar veel gerecreëerd wordt door de bewoners en waar al twee prachtige monumentale bruggen liggen.

Waarom kijkt niemand naar het smalste stuk van het Amsterdam-Rijnkanaal? Waarom niet een goede brug vanaf de hoek bij de Zuiderdijk over het kanaal? Een verbinding maken met de Cruquiusweg? De Cruquiusweg is breed en is rechtstreeks verbonden met een geweldig ruim en rustig fietspad zonder uitritten. Dit fietspad is ook nog eens autovrij. Voor de fietsers van Zeeburgereiland een veel korter en sneller alternatief richting Centrum.

Slimme ingenieurs en creatieve architecten kunnen vast een heel mooi fietsvriendelijk ontwerp bedenken, slimme onderhandelaars kunnen vast een deal sluiten voor een doorgang met het bedrijventerrein. De fietsers van Zeeburg hoeven slechts naar het Zuidelijkste puntje van Zeeburg te fietsen.

De ideale route als u het mij vraagt.

Ingrid Pijcke