Blind roept Fer en debutant De Roon op

De 25-jarige De Roon, die in Engeland bij Middlesbrough voetbalt, werd nog niet eerder geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Marten de Roon in actie bij Middlesbrough. Carl Recine Livepic/Reuters

Bondscoach Danny Blind heeft Marten de Roon en Leroy Fer opgeroepen voor het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd van zondag tegen Luxemburg. De twee middenvelders zijn donderdag alsnog opgeroepen na de vele geblesseerden bij Oranje. Dat meldt de KNVB. Vincent Janssen, Jeremain Lens en Stijn Schaars vielen in het oefenduel met België (1-1) geblesseerd uit en zijn niet op tijd fit voor het treffen met Luxemburg.

De 25-jarige De Roon werd nog niet eerder geselecteerd voor het Nederlands elftal. Hij speelt in Engeland bij Middlesbrough. De oud-speler van sc Heerenveen kwam wel drie keer uit voor nationale jeugdteams. Fer kwam tot dusverre tot elf interlands en maakte deel uit van de selectie voor het WK van 2014, waar Oranje als derde eindigde. Fer maakte toen een doelpunt in de afsluitende groepswedstrijd tegen Chili.

Robben

Met de komst van De Roon en Fer bestaat de spelersgroep van Oranje, waar ook Arjen Robben weer deel van uitmaakt, voor het uitduel van zondag uit 23 man. De wedstrijd in Stade Josy Barthel begint om 18.00 uur.

Met vier punten uit drie duels bezet Oranje momenteel de derde plaats in Poule A, achter Frankrijk en Zweden die beiden zeven punten hebben

    • Bas Tooms