Aegon boekt nettowinst 358 miljoen over derde kwartaal

Een jaar eerder leed het bedrijf in dezelfde periode nog een verlies van bijna dezelfde omvang.

Logo van verzekeraar Aegon.
Logo van verzekeraar Aegon. Foto Koen Suyk / ANP

Verzekeraar Aegon heeft een nettowinst van 358 miljoen euro geboekt over het derde kwartaal. Dat maakte het bedrijf donderdagochtend bekend. Een jaar eerder leed het bedrijf in dezelfde periode nog een verlies van bijna dezelfde omvang.

In het derde kwartaal realiseerde de verzekeraar een onderliggende brutowinst van 461 miljoen euro, 7 procent minder dan vorig jaar. Dat is een daling, maar analisten hadden volgens persbureau ANP een forsere krimp verwacht. De positieve resultaten waren te danken aan bezuinigingen en gunstige ontwikkelingen op de aandelenmarkt.

Stijging aandeel en AEX-index

Na de bekendmaking van de cijfers steeg het aandeel Aegon bij de opening van de Amsterdamse beurs met maar liefst 7,3 procent. Het was daarmee verreweg de grootste stijger onder de aandelen van de AEX-index. De groei zorgde ook voor een stijging van de hele AEX-index, die met een plus van 0,6 procent uitkwam op 456,87 punten.

“In het derde kwartaal hebben we onze belangrijkste strategiedoelen uitgevoerd door met succes onze kosten terug te dringen [en] onze sterke kapitaalpositie te behouden”, aldus topman Alex Wynaendts. “Tegelijkertijd blijven we investeren in nieuwe technologieën die de interactie met onze klanten bevordert en in innovatieve producten die in hun behoeften moeten voorzien.”

In een wat flitsend filmpje licht topman Alex Wynaendts de kwartaalcijfers toe: