Zorgverzekeringen

CZ verhoogt zorgpremie fors

Foto iStock

Zorgverzekeraar CZ verhoogt de premie van zijn basiszorgverzekering volgend jaar met 7,5 procent. Waar de verzekering vorig jaar nog 104,95 euro bedroeg, komt het maandbedrag volgend jaar op 112,85 euro. Volgens CZ ligt dat bedrag nog altijd „vér onder de kostprijs”. De verwachte maandelijkse zorgkosten per verzekerde schat de zorgverzekeraar op 125,20. Het verschil van 12,35 euro legt CZ bij uit zijn eigen reserves. CZ is de tweede verzekeraar die de zorgpremie voor 2017 bekend maakt. Eind september maakte zorgverzekeraar DSW al bekend dat de premie maandelijks met 9,25 euro stijgt. Zowel de stijging van DSW als die van CZ is fors hoger dan minister Schippers (Volksgezondheid, VVD) had verwacht. In haar begroting rekende de minister halverwege september nog op een stijging van 3,50 euro. Zij dacht dat verzekeraars meer zouden interen op hun eigen vermogen. (NRC)