Recensie

Wereldreis van Landman leidt niet tot experiment

Voor zijn tweede cd reisde de Nederlandse singer-songwriter Emil Landman in negen weken de wereld rond. Onderweg nam hij nummers op, geïnspireerd door nieuwe inzichten en ervaringen. Zo’n aanpak kan tot verrassende muziek leiden, zoals de titel suggereert. Toch maakte Landman vervolgens een keurig singer-songwriteralbum zonder enige experimenteerdrift. An Unexpected View klinkt verzorgd en helder; iedere stembuiging staat glanzend in het geluidsbeeld. Landman heeft een prettige volle stem met hoge buigingen, hij speelt gestroomlijnde akkoorden op zijn akoestische gitaar. Maar afgezien van ‘Twisted Over You’, een grappig opgewonden liedje, zijn de nummers zo weinig aanstootgevend dat ze bijna niet meer opvallen. Nergens werd een risico genomen, nergens een geluidsnorm opgerekt. Mooi alleen is niet genoeg.

    • Hester Carvalho