Voetbal

Griekse competitie stilgelegd wegens brand bij official

Er zijn voorlopig geen voetbalwedstrijden in Griekenland als gevolg van mogelijke brandstichting in het vakantiehuis van Giorgos Bikas, de voorzitter van de nationale scheidsrechterscommissie. De Griekse voetbalbond heeft woensdag alle professionele voetbalcompetities stilgelegd, tot het onderzoek naar de brand is afgesloten. Het vuur ontstond woensdagochtend in het huis van Bikas in het noorden van Griekenland. De familie was niet thuis, de schade was fors. Het rommelt al langer in de Griekse voetbalwereld. Eerder zeiden politici dat het voetbal is „doordrongen van corruptie”. De wereldbond FIFA stelde een speciaal comité in om orde op zaken te stellen. Volgend jaar mei volgens nieuwe bondsverkiezingen. (ANP)

    • Ward op den Brouw