Minstens zeven doden bij tramongeluk Londen

Er zijn enkele tientallen gewonden. De trambestuurder is gearresteerd,

De gekantelde tram Steve Parsons/AP

Bij een tramongeluk in Londen zijn woensdagochtend minstens zeven mensen omgekomen en meer dan vijftig gewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters. De trambestuurder is gearresteerd.

Het ongeluk gebeurde rond zes uur ‘s ochtends lokale tijd bij de tramhalte Sandilands in Croydon, een wijk in het zuiden van de hoofdstad.

De tram is volgens de eerste onderzoeksresultaten vermoedelijk ontspoord omdat hij in een bocht harder ging dan de toegestane 20 kilometer per uur, waarna het voertuig kantelde. Zo’n zeventig uitgerukte brandweerlieden bevrijdden verschillende mensen uit het wrak. Gedurende de ochtend was er alleen sprake van gewonden en beknelden, pas rond het middaguur Nederlandse tijd liet de politie op Twitter weten dat er “levens” verloren zijn gegaan. Halverwege de middag bleek dat het om vijf passagiers ging. Later op de avond liep het dodental op tot minimaal zeven.

Het ongeluk is het eerste grote incident met een tram in de Britse hoofdstad sinds er in 2000 weer trams gingen rijden op enkele lijnen. Tussen 1952 en dat jaar reden er helemaal geen trams in de stad.

    • Milo van Bokkum