Schaatsen

Bouwman weg als coach Z-Korea

Foto ANP

Erik Bouwman is niet langer bondscoach van de Zuid-Koreaanse schaatsers. Ruim een jaar voor de Winterspelen in dat land (Pyeongchang) is zijn contract ontbonden. Bouwman trad in 2014 in dienst van de Zuid-Koreaanse schaatsbond. Daarvoor was de Groninger coach van Jong Oranje. Afgelopen winter uitte Bouwman al zijn onvrede over zijn werk voor de bond. „Ik kan eigenlijk nog geen 10 procent bewerkstelligen van wat in mijn visie past. Het is één grote frustratie”, zei de man die de Zuid-Koreanen moest klaarstomen voor hun eigen Spelen. Bouwman had de steun van hoofdsponsor Samsung. „De sponsors worden geacht geld te storten en zich nergens mee te bemoeien. Samsung heeft dat wel gedaan. De bond zat daar duidelijk niet op te wachten en heeft vanaf het begin geprobeerd mij te frustreren”, aldus de schaatscoach. (ANP)