Publieke omroep

Jurre Bosman radiobaas NPO

Jurre Bosman, de zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5, wordt de nieuwe directeur radio van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Hij volgt Jan Westerhof op, die in september zijn vertrek bekendmaakte, zo werd woensdag bekend. Sinds 1 oktober nam Bosman de taken van Westerhof al waar. De directeur radio van koepelorganisatie NPO geeft leiding aan de zendermanagers van alle publieke radiostations. Hij is eindverantwoordelijk voor de uitzendschema’s op NPO Radio 1 tot en met NPO Radio 5 en verdeelt de budgetten.

Bosman begon zijn carrière op veertienjarige leeftijd bij RTV Oost. Hierna werkte hij onder andere bij de TROS, 3FM, Radio 6 en FunX. De nieuwe radiodirecteur wil zich in zijn functie gaan bezighouden met het verscherpen van de zenderprofielen en het ondersteunen van mobiel radio luisteren. (NRC)