In beeld

Het eerste optreden van president-elect Donald Trump

Donald Trump heeft zijn overwinningsspeech gehouden. Na lovende woorden voor Hillary Clinton, is het volgens Trump tijd om nu verder te gaan. "Het is tijd om samen te komen als één verenigd volk en de wonden van verdeeldheid te verbinden." Trump sloot zijn speech af met de woorden: "I love this country".
Dit wordt de 45ste president van de VS: Donald J. Trump.
AFP / Timothy A. Clary
Vergezeld van zijn zoon Baron en zijn vrouw Melania arriveert Donald Trump in het Hilton Midtown Hotel in New York om zijn overwinningsspeecht te houden.
AFP / Saul Loeb
Behalve vrouw en zoon had Trump een hele stoet familieleden en getrouwen bij zich op het podium
Reuters / Carlo Allegri
Trump begon met te zeggen dat Clinton had gebeld om hem te feliciteren met de overwinning.
AP / Julie Jacobson
"Ik ben zojuist gebeld door Hillary Clinton. Zij feliciteerde ons met de overwinning, ik haar en haar familie met de campagne die zij gevoerd heeft. Ze vocht heel hard. We mogen haar heel dankbaar zijn."
Reuters / Carlo Allegri
"Het is tijd om samen te komen als één verenigd volk en de wonden van verdeeldheid te verbinden. Ik beloof om president te worden voor alle Amerikanen."
AFP / Saul Loeb
Eerst heeft de aanstaand vicepresident Mike Pence in het Hilton-hotel de Republikeinse aanhang toegesproken. "Het is een historische nacht. Het Amerikaanse volk heeft gesproken, het volk heeft zijn nieuwe kampioen gekozen."
Reuters / Mike Segar
Trump met zijn zoon Eric.
AFP / Saul Loeb
Voorzitter van het Republican National Committee (RNC) Reince Priebus feliciteert Trump.
AFP / Jim Watson