Betoverd en beneveld door zwoele synthesizers

Album nummer drie van het Engelse psychedelische rockmonster TOY volgt de uitgangspunten van de vorige twee. Trage soundscapes van knerpende gitaren, zwoele synthesizers en lijzige zang scheppen een zinnenprikkelende sfeer die betovert en benevelt. In titelnummer ‘Clear Shot’ en het fraai meerstemmige ‘Dream Orchestrator’ voert het langharige vijftal de sluimerende Krautrockinvloeden naar een ritmische climax. Het dromerige ‘Clouds That Cover The Sun’ heeft een prettige sixtiessfeer, die past bij de hoes die moet lijken op een oude Pink Floyd-bootleg. Ster van de band naast de immer omfloerste zanger Tom Dougall is nieuwe toetsenman Max Oscarnold, die zijn analoge synthesizers in de slotnummers in stelling brengt voor een maximum aan nobele zweverigheid.