Voetbal

Pioli nieuwe coach van Inter

Stefano Pioli is de nieuwe trainer van Internazionale. De Italiaan is de opvolger van Frank de Boer, die vorige week na 84 dagen werd ontslagen. De 51-jarige Pioli kreeg in april van dit jaar zijn congé bij Lazio. De oud-voetballer had daarvoor de selecties van Sassuolo, Chievo Verona, Palermo en Bologna onder zijn hoede. Pioli is de negende trainer in zes jaar tijd voor Inter, dat in 2010 onder leiding van José Mourinho de Champions League won, maar daarna wegzakte. Zo ontbreekt Inter al vijf seizoenen in de Champions League. Bij Inter ondertekende Pioli, die in 2015 met Lazio als derde eindigde in de Serie A, dinsdag een contract tot en met juni 2018. Jeugdtrainer Stefano Vecchi zat in de duels tegen Southampton (2-1 verlies) en Crotone (3-0 winst), op de bank. Inter treft volgende week zondag stadgenoot AC Milan. (ANP)