Slag om Mosul

Massagraf met circa 100 onthoofde lijken ontdekt

Het Iraakse leger heeft in het stadje Hammam al-Alil, zo’n dertig kilometer ten zuiden van Mosul, een massagraf ontdekt met daarin naar schatting honderd onthoofde lichamen. Hammam al-Alil werd zaterdag heroverd op Islamitische Staat (IS), als onderdeel van het drie weken geleden begonnen offensief op Mosul. Volgens een legerwoordvoerder ligt het graf vlakbij de lokale landbouwschool. Van de meeste lichamen zijn slechts skeletten over. Op basis van de kleding is moeilijk vast te stellen of het soldaten of burgers betreft. Vorige maand vertelde een lid van de provinciale raad in Nineveh al, dat IS de landbouwschool gebruikte als ‘killing field’. Vlak voor het Iraakse leger het stadje innam zouden er volgens ooggetuigen bij de school honderden mensen zijn gedood. (AP, Reuters)