Radio

’Wit mannenbolwerk’ 3FM op de schop

Radiozender 3FM moet diverser worden, zegt zendermanager Basyl de Groot. De zender lag de afgelopen tijd onder vuur, nadat dj Giel Beelen in zijn ochtendshow Denk-politica Sylvana Simons met een aap had vergeleken. De jongerenzender wordt al langer verweten een ‘wit mannenbolwerk’ te zijn. Vijf van de 25 dj’s zijn nu nog vrouw, en elk van de presentatoren is wit.

Daar komt vanaf volgende week verandering in, kondigde De Groot maandag aan bij de presentatie van de nieuwe programmering in Amsterdam.

Er komen twee vrouwelijke dj’s bij. Eén van hen is de niet-witte soulliefhebber Angelique Houtveen. En „dit is nog maar het begin”, aldus De Groot. „We maken nu de overstap naar een zender met de beste muziek uit alle genres.”

Ook maakte De Groot de opvolger van Beelen in de ochtend bekend: 3FM dj Domien Verschuuren die het programma Domien, jouw Ochtendshow gaat presenteren. Beelen liet in september weten dat hij zou stoppen met zijn populaire ochtendprogramma. Hij wilde meer aandacht gaan besteden aan andere projecten, zoals zijn online talentenjacht. Ook gaat hij zich na twaalf jaar de ochtendshow te hebben verzorgd, meer richten op live muziek met het nieuwe weekendprogramma Live on Stage.

3FM krijgt meer kleur pagina C8