Prins Harry boos op media om lastigvallen vriendin

De Britse prins vindt dat de media op een negatieve manier over zijn vriendin schrijven. Sommige commentaren zouden ‘racistische ondertonen’ hebben.

Prins Harry AP Photo/Matt Dunham, Pool

Net een week is bekend dat de Britse prins Harry een nieuwe vriendin heeft, maar het scala aan bijnamen dat de schandaalpers haar heeft gegeven is veelkleurig. Princess Pushy, His Majesty’s Pleasure, The Ultimate Guy’s Girl. De gretigheid waarmee de media zich op Meghan Markle hebben gestort, ging Harry te ver.

Twitter avatar PA Press Association Full statement from Kensington Palace on Prince Harry’s girlfriend Meghan Markle https://t.co/0XlAvLjel9

Dinsdag sloeg de prins met een brief terug naar de tabloids. Hij maakt zich zorgen over de veiligheid van de Amerikaanse actrice met een zwarte moeder en een blanke vader. De media zijn over de schreef gegaan, schrijft Harry.

Er wordt te veel op Markle gescholden en sommige artikelen zouden racistisch van ondertoon zijn. Ook werden Markle en haar moeder thuis belaagd door fotografen. Harry vindt het mede zo erg omdat de relatie pas een paar maanden oud is.

“Harry weet dat ze zullen zeggen dat dit de prijs is die ze moet betalen, dat dit deel is van het spel”, aldus de brief. “Hij is het daar ten stelligste mee oneens. Dit is geen spel, maar haar leven en de zijne.” Prins Harry vraagt de pers om te stoppen voordat ze meer schade aanrichten.

    • Clara van de Wiel
    • Len Maessen