Online video’s

Persgroep koopt videoplatform

Video

De Persgroep is het zoveelste mediabedrijf in Nederland dat wil groeien in online video’s. De groep kocht deze week platform Makers Channel.

De Persgroep, uitgever van onder meer de Volkskrant, AD, Trouw en een groot aantal regionale kranten, gaat verder uitbreiden op het gebied van online video. Het Vlaamse mediabedrijf neemt daartoe het Nederlandse videoplatform Makers Channel over, voor een niet-bekendgemaakt bedrag. Makers Channel bundelt de video’s van populaire vloggers, zoals oud-voetballer Ryan Babel, gamer Milan Knol (de broer van Enzo Knol), culinaire videomaker Jet van Nieuwkerk en muzikant Lil Kleine. De Persgroep is niet het eerste mediabedrijf dat in Nederland investeert in online video. RTL Nederland heeft al twee jaar een eigen platform, een zogenoemd multichannel netwerk: RTL MCN. SBS kocht Social1nfluencers, Telegraaf Media Groep (TMG) bundelt zijn videoactiviteiten vanaf begin volgend jaar op Telegraaf VNDG. (NRC)

    • Jan Benjamin