Mars One

Ruimtevaartproject gaat naar de Duitse beurs

Het Nederlandse ruimtevaartproject Mars One krijgt een beursnotering in Frankfurt. Mars One – een Nederlandse stichting en een Britse nv – doet dat door een omgekeerde overname. Het al beursgenoteerde Duitse InFin Innovative Finance AG neemt Mars One over voor 87 miljoen euro door voor die waarde nieuwe aandelen uit te geven. De aandeelhouders van Mars One worden weer aandeelhouder van InFin, dat weer omgedoopt wordt tot Mars One Ventures AG. Het bedrijf zoekt nog een topman.

Met de beursgang hoopt Mars One geld en aandacht te krijgen voor een bemande missie naar Mars. In 2027 wil het bedrijf vier mensen naar de planeet sturen om er een permanente kolonie te vestigen. Dat kost 6 miljard euro. Mars One verdient z’n geld onder meer met de verkoop van merchandise, uitzendrechten en advertenties bij video’s. Endemol toonde eerder even interesse.