JSF

Fokker gaat F35’s onderhouden

Fokker, sinds vorig jaar deel van het Britse GKN Aerospace, gaat vanaf 2021 landingsgestellen van F-35’s in Europa en de Stille Oceaan onderhouden. Luchtvaarttechnologiebedrijf Aeronamic uit Almelo zal een onderdeel onderhouden dat de spanning levert om de hoofdmotor te starten en druk in de cockpit te houden. Dit onderdeel wordt ook door Aeronamic gebouwd. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie maandag bekend. Het onderhoud aan de F-35, de Joint Strike Fighter, gebeurt in Nederland en zal volgens het Nederlandse ministerie van Defensie honderden miljoenen dollars aan werk opleveren. Nederland wil 37 F-35’s kopen, die vanaf 2019 de F-16’s moeten vervangen. Onderhoud mogen doen is deel van het contract. Het onderhoud zal plaatsvinden in Woensdrecht. (NRC)