Jihadisten

Vijf IS-verdachten in Duitsland vast

De Duitse politie heeft dinsdag vijf mannen gearresteerd die ervan verdacht worden deel uit te maken van een jihadistisch netwerk, zo bevestigt de Duitse justitie. De mannen zouden voornamelijk in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen jonge moslims hebben gerekruteerd voor terreurgroep IS. Onder de vijf is ook de 32-jarige Iraakse man Ahmad Abdulaziz Abdullah A., beter bekend als Abu Walaa, die de spil zou zijn binnen het netwerk van IS-sympathisanten in Duitsland.

Volgens justitie zouden de verdachten in contact hebben gestaan met de Syriër Jaber Albakr, die begin oktober een aanslag zou hebben willen plegen en na zijn arrestatie in zijn cel zelfmoord pleegde. De procureur-generaal zei dinsdag dat de verdachten een grote rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de jihadistische beweging in Duitsland. (AP)