Recensie

Recensie

Eeuwigdurende flipperkast met opzwepende achtergrondmuziek

PinOut klinkt en speelt als de door Daft Punk gemaakte soundtrack voor Tron: Legacy. Deze game van Mediocre (de makers van het fantastische Does Not Commute en het dromerige Smash Hit) evenaart de spookachtige urgentie van de Disney-film uit 2010 in uiterlijk, geluid en gevoel. De scherpe neonkleuren op de duistere achtergrond zorgen voor een welkom bombastisch retro-chique gevoel. Simpel bekeken is PinOut een dertien in dozijn endless runner, maar dan in de vorm van een eindeloze flipperkast. De fraaie 3D-graphics bieden het spel een strategische laag, omdat je onder druk van de klok de snelst mogelijke route naar boven moet vinden. Ook al is PinOut gratis, de in-app-aankopen worden (in tegenstelling tot bij andere flipperkastgames) niet door je strot gedrukt. Voor een kleine twee euro krijg je de mogelijkheid om na een game over te beginnen bij een checkpoint, in plaats van helemaal opnieuw. PinOut is een verfrissende en verslavende game die je moet uitproberen. Vergeet niet je oordopjes in te doen om te genieten van de opzwepende soundtrack.