Recensie

Een soort ‘Dance Dance Revolution’, maar dan dodelijker

InfinityDuels wil graag opvallen op de overvolle markt van mobiele spellen. Het is in de kern een doorsnee clickergame zoals AdVenture Capitalist of Tap Titans, maar probeert dat niveau te ontstijgen. Je speelt een lid uit een familie die generatie na generatie leeft voor de strijd tegen demonen en andere monsters. Dat betekent dat elke keer als je personage sneuvelt, een nazaat in de coulissen staat te popelen om eenzelfde bloederig lot te ondergaan. Onderaan het scherm zie je twee stapels kaarten. Het is aan jou om zo snel mogelijk erdoorheen te tikken, maar je moet voorkomen op de kaarten te tikken die je tegenstander een aanvalsbeurt geven. Het is een beetje Dance Dance Revolution, maar dan iets dodelijker. Elke verslagen vijand levert munten op waarmee je de vaardigheden en wapens van de hoofdrolspeler kunt verbeteren. InfinityDuels blijft ondanks het opvallende uiterlijk een beetje een povere versie van de veel betere role-playing-clickergame Tap Knight and the Dark Castle. Deze game is je verkrampte vingers en gekneusde polsen niet waard.

    • Hans Klis