documentaire

RTL Late Night: Bataclan 1 jaar later RTL 4, 21.30-22.30u.

Op 13 november 2015 waren Ferry Zandvliet, Bob de Zwart, Dexter Sillem en Frank de Wilde aanwezig bij het optreden van de band Eagles of Death Metal in de Parijse concertzaal Bataclan waar terroristen 89 mensen doodden.

De vier vrienden overleefden de aanslag en een paar dagen later vertelden ze tijdens een gedenkwaardige uitzending van RTL Late Night hun verhaal. Dat gesprek met Humberto Tan won onlangs nog de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste tv-interview van het jaar. Nu, bijna een jaar later, zendt RTL de documentaire Bataclan 1 jaar later uit. Daarin volgt Ewout Genemans het viertal in de maanden na de dramatische gebeurtenis. Hoe verwerk je zo’n traumatische ervaring? We zien hun terugkeer naar Parijs en de plek waar het gebeurde. Ook ontmoeten ze leden van Eagles of Death Metal. Genemans over de vier vrienden: „Het is mooi om te zien hoe zij elkaar begrijpen, steunen en relativeren met humor.” Meteen na de uitzending van de documentaire zijn de vrienden bij Humberto Tan te gast om na te praten. De Bataclan gaat op 12 november weer open. Sting zal op die dag het eerste optreden sinds de aanslag geven.