Recensie

Recensie

Dit beeldscherm is een soort mini-tentje van polyester

    • Charlotte van ’t Wout

Het heeft een vrij onmogelijke naam: SPUD. En het is ook een béétje de vraag of het nou handig is of gewoon belachelijk duur. Maar SPUD is een ‘Spontaneous Pop-Up Display’ dat nu populair is op crowdfundingsite Kickstarter. Het is een extra groot beeldscherm dat je aan je telefoon of tablet kunt koppelen of als tweede scherm voor je computer kunt gebruiken. Voor die prijs (338 euro) kun je ook gewoon een los scherm of diaprojector kopen, maar het pluspunt van deze SPUD is dat je ’m overal mee naar toe kunt nemen omdat-ie uitklapbaar is als een paraplu. Een soort mini-tentje van polyester, waarvan één zijde het beeldscherm is. Ingeklapt is-ie niet groter en zwaarder dan een boek. Uitgeklapt heb je een 24-inch-scherm (28 centimeter hoog en 53 centimeter breed). Met een HDMI-kabel of draadloze adapter kun je SPUD aan je smartphone, tablet of laptop koppelen. En omdat het scherm niet van glas is gemaakt, kun je het zelfs wassen. Hij werkt op batterijen en doet het maximaal tien uur.