Britse tabloids

Prins Harry boos op media om het lastigvallen van zijn nieuwe vriendin

Foto AFP

Pas een week is bekend dat de Britse prins Harry een nieuwe vriendin heeft, maar de schandaalpers heeft haar al van een veelkleurig palet van bijnamen voorzien. Princess Pushy, His Majesty’s Pleasure, The Ultimate Guy’s Girl.

De gretigheid waarmee de media zich op Meghan Markle hebben gestort, ging Harry te ver. Hij maakt zich zorgen over de veiligheid van de Amerikaanse actrice met een zwarte moeder en een blanke vader, die vooral bekend is door de rol van Rachel Zane in de advocatenserie Suits.

Dinsdag sloeg de prins met een namens hem opgestelde brief terug naar de tabloids. De media zijn over de schreef gegaan, schrijft zijn staf namens de prins. Er wordt te veel op Markle gescholden en sommige artikelen zouden een racistische ondertoon hebben. Ook werden Markle en haar moeder thuis belaagd door fotografen.

Harry vindt het mede zo erg omdat de relatie pas enkele maanden oud is. „Harry weet dat ze zullen zeggen dat dit de prijs is die ze moet betalen, dat dit deel is van het spel”, aldus de brief. „Hij is het daar ten stelligste mee oneens. Dit is geen spel, maar haar leven en de zijne.” Prins Harry vraagt de pers nu te stoppen voordat ze meer schade aanricht.

Met de verklaring bevestigde 32-jarige prins dat hij een relatie met haar heeft. Het is de eerste keer dat hij een verklaring heeft doen uitgaan over zijn liefdesleven. (NRC).