Recensie

Bohemian Rhapsody

Bryan Singer regisseert biopic over Queen

Regisseur Bryan Singer heeft via een foto van rockband Queen op zijn Instagramaccount bekendgemaakt dat hij biopic Bohemian Rhapsody zal regisseren. Dat meldt website Deadline. Aan deze film over de Britse band Queen en zanger Freddie Mercury wordt al 8 jaar gewerkt. Begin 2017 zal volgens Deadline eindelijk worden gestart met opnames. Singer is vooral bekend als regisseur van The Usual Suspects en vier X-Manfilms. De rol van Mercury zal worden gespeeld door Rami Malek, de Amerikaanse acteur die de hoofdrol speelt in tv-serie Mr. Robot. Het script dat momenteel op tafel ligt is geschreven door Anthony McCarten (The Theory of Everything). Originele muzikanten uit Queen, Brian May en Roger Taylor, zullen meewerken aan de film als producent. (NRC)

    • Sabeth Snijders