Bestuursrechtspraak

PvdA blokkeert opheffen hoogste bestuursrechters

Coalitiepartij PvdA en het kabinet zijn het niet eens geworden over het opheffen van de twee hoogste rechtscolleges. Een compromis na drie jaar onderhandelen om twee bestuursrechters op te heffen, zal hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. Dat melden Haagse bronnen. PvdA vreest voor „versnippering van kennis” als de hoogste rechter voor ambtenaren- en sociale zekerheidszaken op deze manier wordt opgeheven. Het kabinet wil dat de zaken van deze Centrale Raad van Beroep voortaan door de vier ‘normale’ gerechtshoven worden gedaan. De PvdA helpt een SP-plan aan een meerderheid. In dat plan wordt de Centrale Raad van Beroep omgevormd tot een nieuw, vijfde gerechtshof. Het kabinet weigert om het plan op die manier aan te passen aan de wens van de Tweede Kamer. (NRC)

    • Auteur Onbekend