Slag om Mosul

Iraaks leger vindt massagraf met circa 100 onthoofde lijken

Het Iraakse leger heeft in het stadje Hammam al-Alil, zo’n dertig kilometer ten zuiden van Mosul, een massagraf ontdekt met daarin naar schatting honderd onthoofde lijken. Hammam al-Alil werd zaterdag heroverd op strijders van Islamitische Staat (IS). Legerwoordvoerder Yehya Rasool zei volgens persbureau AP dat soldaten het graf maandag ontdekten vlakbij de lokale landbouwschool. Van de meeste lichamen zijn slechts skeletten over. Het zou op basis van de kleren, die ook zijn gevonden in het massagraf, vooralsnog moeilijk zijn vast te stellen of het soldaten of burgers betreft. Het Iraakse leger is samen met Koerdische eenheden sinds drie weken bezig aan een opmars richting Mosul, de op twee na grootste stad van Irak die in handen is van IS. (NRC)

    • Niels Posthumus