Sir Alex en Louis duiken met Pogba op in de Goal van het Weekend

Dit weekend een cameo voor Ferguson en Van Gaal terwijl Paul Pogba eindelijk eens wat bijzonders liet zien.

Het was zondag 30 jaar geleden dat Manchester United de 44-jarige Schot Alex Ferguson aannam. Hij had net een job bij Liverpool aan z’n neus voorbij zien gaan omdat ene Kenny Dalglish daar aan de slag ging. Zodoende.

En zaterdag was het negentien jaar geleden dat Louis van Gaal, koud in dienst bij FC Barcelona, kennismaakt met Andriy Shevchenko. Dinamo Kiev won in Camp Nou met 0-4 en ‘Sheva’ kwam in de eerste helft uit de kast met een loepzuivere hattrick. Barça eindigend als laatste in de CL-groep, mede dankzij twee keer een 2-2 tegen PSV.

Enfin, doelpunten: daar kwamen we voor. Wat te denken van het banana-shot van de Ecuadoraan Byron Mina, die pegel van Heraclied Brahim Darri of de volley van de Rus Ilya Gultjaev? Over volleys gesproken: de Japanner Eiichi Katayama met z’n puddingbeen. Verder werd weer een aantal keepers verrast door een lob vanaf de middenlijn: Juan Muñoz (Mallorca) en Steve Sidwell (Brighton) kregen het voor elkaar.

En dan nog even een special shout-out naar Cristian Pavón; de man die vorige week op 1 stond. Hij maakte dit weekend opnieuw een fantastische goal.

3. Darren Bent (Derby County)

Steve McClaren probeert in zijn derde periode bij Derby County eindelijk eens promotie naar de Premier League te bewerkstelligen. Hij haalde daarvoor Darren Bent op een gegeven moment naar The Rams, want de voormalig Engels international heeft op dat niveau een behoorlijk palmares als hitman voor onder meer Sunderland, Charlton en Spurs. Bent (32) raakt echter op leeftijd, maar met een sublieme assist weet hij nog steeds wel raad:

2. Paul Pogba (Manchester United)

Iedereen bij United die toe was aan een break, kreeg ‘m zondagmiddag op bezoek biJ Swansea. Zlatan had voor zijn doen al eeuwen niet gescoord en deed dat dus eindelijk weer eens: dat was meteen de 25.000e goal in de geschiedenis van de Premier League (en Zlatans 400e). José Mourinho, en daarmee heel Man U, kreeg mede hierdoor de overwinning die het zo hard nodig had. En dan Paul Pogba, die kritiek krijgt omdat hij zijn idiote transfersom niet waarmaakt - alsof dat überhaupt kan - liet zoals ze dat zeggen zijn voeten spreken. Assist: Mike van der Hoorn.

1. Diego Rolan (Bordeaux)

De Franse Ligue 1 is dit seizoen heel vermakelijk. De oliedollars van Paris Saint-Germain maken niet langer de dienst uit, althans voor nu. Het leuk spelende Nice, met onder meer Mario Balotelli, staat bovenaan en ook AS Monaco doet weer eens mee. Datzelfde geldt in iets mindere mate voor Bordeaux. Dat heeft geen Super Mario, Radamel Falcao of Edinson Cavani, maar dus wel deze Diego Rolan: