In beeld

Het kampioenschap skiën van een land zonder bergen

In Limburg werden dit weekend de nationale skititels verdeeld. De lat ligt hoog voor de skiërs uit de polder, die voor hun sportbeoefening veel geld moeten investeren. En dan nog blijft het uitzicht op internationale successen mistig.
Zondag is een tachtigtal skiërs afgezakt naar het Zuid-Limburgse Landgraaf om in de hal van SnowWorld om de Nederlandse titel te strijden. Steffan Winkelhorst, de nieuwe Nederlands kampioen alpineskiën, op weg naar de hal.
Chris Keulen
Op indoorbanen kan hooguit een basis voor een beginnende skicarrière worden gelegd.
Chris Keulen
De stap naar de top gaat via de bergen. Echte bergen welteverstaan.
Chris Keulen
De skiërs, of hun ouders, kunnen zich voor hun sportbeoefening een jaarlijkse investering van tussen de 20.000 en 30.000 euro permitteren.
Chris Keulen
Wil het ooit iets worden met Nederlandse skiërs, dan moet de aanpak individueel gericht zijn.
Chris Keulen
Maarten Meiners, de nummer twee van het NK, kleedt zich om in het restaurant van SnowWorld.
Chris Keulen
De skiërs moeten via de privéteams hun talent en ambitie duidelijk maken voor ze financiële ondersteuning van de skibond krijgen. Meiners werd goed genoeg bevonden voor een volledige ondersteuning.
Chris Keulen
Steffan Winkelhorst volgt de race van Maarten Meiners. Steffan Winkelhorst is van een gelijkwaardig niveau, maar moet het na een onderbreking van één jaar vanwege motivatieproblemen voorlopig zonder bondssteun zien te redden.
Chris Keulen
Steffan Winkelhorst viert zijn rentree met winst van de slalom en mag zich Nederlands kampioen indoor alpineskiën noemen.
Chris Keulen
Nuccia van der Poel
Chris Keulen
Het blijft behelpen én duur voor de Nederlandse skiërs, die op indoorbanen hooguit een basis voor een beginnende carrière leggen.
Chris Keulen
Deelnemers Pepijn Faber, Tim Honders en Bastiaan van der Staay.
Chris Keulen
David Soeteman.
Chris Keulen
Er zijn ook NK's skiën op borstelbaan en in de sneeuw. Het hoogtepunt van het seizoen is de NK alpineskiën in de sneeuw in Sankt Johann, Oostenrijk. Dat vindt plaats in de week van 18-25 februari 2017.
Chris Keulen