Met één belletje Noord-Korea voor de gek houden

Noord-Korea eist excuses van twee Australische jongens, die op een wel heel bijzondere manier het meest afgeschermde land ter wereld wisten binnen te komen.

Foto: 9News.com

Hoe is het mogelijk dat twee Australische jongens met slechts het plegen van een telefoontje het meest beveiligde land ter wereld binnen kunnen komen? In een item van de Australische zender Nine News vertellen Morgan Ruig en Evan Shay over ongetwijfeld hun meest memorabele sportevenement.

De twee vrienden houden wel van een potje golf en denken er aan zich eens in te schrijven voor een golftoernooi voor amateurs. Maar als ze elkaar willen afbluffen over hoe ze dat willen doen loopt het gesprek tussen Ruig en Shay uit de hand. Op dat moment doen de jongens mee aan een polotoernooi in China. Ze zijn benieuwd of ze vanuit daar naar Noord-Korea kunnen afreizen om mee te spelen tijdens het internationale golftoernooi. Hoe grappig zou dat zijn?

Gebrek aan research

“Dus jullie zijn professionele golfspelers die namens Australië meedoen aan het toernooi?” Door deze vraag met “ja” te beantwoorden bevestigen Ruig en Shay probleemloos hun deelname aan het toernooi in Noord-Korea. De jongens worden feestelijk ontvangen als ‘internationale golfsterren’ en op handen en voeten gedragen tijdens een speciale tour, georganiseerd door de Noord-Koreaanse overheid, door de hoofdstad Pyongyang. De jongens komen ermee weg omdat ze geen wetten overtreden en geluk hebben met gebrekkige research door de Noord-Koreaanse overheid.

Noord-Korea is achteraf woest en eiste zondag de terugkeer van Ruig en Shay om hun excuses aan te bieden op de staatstelevisie. “Ja, nee. Gaat niet echt gebeuren” laat Ruig weten in een interview. Hij ziet niks in het verrichten van zwaar werk in een Noord-Koreaanse gevangenis.