Eurogroep

Dijsselbloem: voorlopig geen kwijtschelding Griekse schuld

De landen van de eurozone beslissen voorlopig niet over structurele verlichting van de Griekse staatsschuld. Dit zei Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep van ministers van Financiën van de eurolanden, maandag in Brussel. Het is „onmogelijk” hierover uitspraken te doen voordat het huidige steunprogramma in 2018 afloopt, zei Dijsselbloem. Griekenland dringt sterk aan op verlichting van zijn schuld van 177 procent van het bruto binnenlands product. De eurolanden, de grootste schuldeiser van Griekenland, zijn wel bereid om kleine aanpassingen te doen om de Grieken te helpen. Zo kan de toch al lange gemiddelde looptijd van noodleningen (nu 28 jaar) verder worden verlengd. Hierover wil de Eurogroep voor het einde van het jaar beslissen. (NRC)

    • Carola Houtekamer