Drie jaar cel en tbs voor kinderlokker Danny D.

Het OM had zeven jaar cel en tbs geëist. De straf valt minder zwaar uit omdat verkrachting niet kan worden bewezen.

De rechtbank in Dordrecht deed maandag uitspraak in de zaak.
De rechtbank in Dordrecht deed maandag uitspraak in de zaak. Foto: Lex van Lieshout / ANP

Kinderlokker Danny D. is maandag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, onder meer voor het seksueel misbruiken van een 13-jarig meisje. Het Openbaar Ministerie had in oktober zeven jaar cel en tbs tegen de 43-jarige man geëist. De straf valt minder zwaar uit omdat verkrachting niet kan worden bewezen.

Vorig jaar zomer haalde de uit Koudekerk aan den Rijn afkomstige D. de 13-jarige Lisa uit Ridderkerk via Facebook over om met hem af te spreken. Ze hadden toen al langer contact met elkaar. Het meisje verdween uit een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen en werd vijf dagen later aangetroffen in een bus in Koudekerk aan den Rijn.

Ook staat volgens de rechtbank vast dat D. ontucht pleegde met een ander 13-jarig meisje. Daarnaast legde hij via internet contact met zestien andere meisjes die hij vroeg zich voor de webcam uit te kleden.

Eerdere veroordeling

D. werd eerder veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 204 dagen, toen hij in 2011 via internet bij een zwembad afsprak met een 12-jarig meisje. Hij deed zich tijdens gespreken op internetchats voor als een 14-jarige jongen.

Na zijn arrestatie werd kinderporno aangetroffen op zijn computer. D. stond toen al onder toezicht van de reclassering.