Tennis

Andy Murray voor het eerst nummer één van de wereld

Andy Murray is de nieuwe nummer één van de wereldranglijst. De Schotse tennisser is zonder te spelen Novak Djokovic gepasseerd, omdat Milos Raonic zich zaterdag geblesseerd afmeldde voor de halve finale van het toernooi in Parijs. Zondag bekroonde Murray zijn nieuwe status als mondiale nummer één door de Amerikaan John Isner in de finale te verslaan: 6-3, 6-7 en 6-4. Voor de olympisch kampioen was het zijn vierde toernooizege op rij. Hij won hiervoor de toernooien van Beijing, Shanghai en Wenen. Murray (29) staat maandag, als de nieuwe wereldranglijst uitkomt, voor het eerst in zijn loopbaan op één. Djokovic voerde de ranglijst sinds juli 2014 onafgebroken aan, maar hij werd vrijdag in de kwartfinales in Parijs uitgeschakeld. (ANP)