Onderzoek

‘Caraïbische politie niet integer’

De politie op de Caraïbische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba maakt zich al jaren schuldig aan niet-integer handelen. Die conclusie trekt voormalig korpschef van de Nationale Politie Gerard Bouman in een onderzoek naar het korps, meldt Trouw zaterdag. Het rapport komt op een onfortuinlijk moment, aangezien Bouman zelf ook onder vuur ligt. Uit het onderzoek zou blijken dat agenten op de eilanden hun dienstvoertuigen inzetten voor privégebruik en dat ze onrechtmatig uren schrijven voor overwerk. Ook zouden er privé-activiteiten tijdens werktijd worden ondernomen. Dergelijke handelingen worden in de bijzondere gemeenten van Nederland als normaal beschouwd, zo concludeert Bouman. Bouman is in maart door minister Van der Steur (Justitie, VVD) gevraagd om het korps in het Caraïbisch gebied door te lichten. (NRC)

    • Auteur Onbekend