Langer voorarrest in Posbankzaak

De twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Alex Wiegmink, de zogenoemde Posbankmoord, blijven nog zeker veertien dagen vastzitten. Dat maakte de rechtbank in Arnhem zaterdag bekend. Het tweetal, een 55-jarige verdachte uit Boekel en een 43-jarige man uit Veghel, zit in beperking. Dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. De politie hield de twee woensdag aan. Welke rol zij gespeeld hebben bij de moord, is nog niet bekend. Ook kan de politie niet zeggen of er een bekentenis of een verklaring is afgelegd. Alex Wiegmink verdween in 2003 in het natuurgebied bij het Gelderse Rheden. Zijn lichaam werd gevonden in een uitgebrande auto. Wiegmink had vermoedelijk in het gebied hardgelopen, zoals hij wel vaker deed. Volgens de politie is hij waarschijnlijk een toevallig slachtoffer. (NRC)