Marathon

Dringen in New York

None
Foto AP

Wat in 1970 vanuit het Central Park begon als een bescheiden wedstrijd met 55 lopers die de finish haalden, is uitgegroeid tot ’s werelds populairste marathon. Voor een snel parcours hoeven atleten niet naar New York te komen; het gaat om het prestige en de sfeer van de marathon in de ‘Big Apple’. Het lopen van de New York City Marathon is de droom van elke recreatieve hardloper. De laatste jaren trok het mega-evenement steevast meer dan 50.000 hardlopers. Ook dit jaar was het – met circa 50.000 deelnemers uit meer dan 120 landen – weer dringen op de straten en bruggen van de stad. De zege bij de topatleten ging naar de Eritrese hardloper Ghirmay Ghebreslassie, in een tijd van 2.07.51. Bij de vrouwen was Mary Keitany een klasse apart. De Keniaanse won de marathon in New York voor de derde keer op rij. (NRC)

    • Auteur Onbekend